Hogyan lehet legyűrni a fejfájást egyszerűen, a színek segítségével?

//Hogyan lehet legyűrni a fejfájást egyszerűen, a színek segítségével?

Hogyan lehet legyűrni a fejfájást egyszerűen, a színek segítségével?

A színek nagyon fontos szerepet játszanak a lakásunk berendezésénél, hiszen energiával látják el az adott helyiséget, és mozgalmassá teszik azt. A színek játékával kiemelhetjük az otthonunk szépségét, illetve eltüntethetjük a hiányosságokat.

Ma alapvető színstandardként világszerte Ewald Hering (1834-1918) színkörét használjuk.
A négy elsődleges szín az alábbi: sárga, piros, kék és zöld. E tiszta színek keverésével kapunk másodlagos színeket: skarlát, türkiz, narancssárga és levélzöld színt.

A színkártya elforgatásával megfigyelhetjük a szomszédos színekkel való harmóniát. Az összes szín a zöld és a narancssárga övezetből ered, egymás mellett vannak és emiatt kitűnő összhangot teremtenek. Azok a színek, amelyek a színkörben egymással szemben vannak, kiegészítő színeknek nevezzük. Ezek ellentétes színek, melyek egymás között feszültséget keltenek. A kiegészítő színek vonzzák egymást, mint a déli és az északi mágneses pólusa.

Színek jelentése, hatása:

lila nappali

Lila:

Ez a szín segít koncentrálni, és nyugtató hatású, akár a fejfájásod is elmúlhat tőle! Azt javasoljuk, hogy ezt a színt használd a dolgozó szobádban, de semmiképpen sem nagy mennyiségben, hiszen az már zavaró lehet. Nagyon jól harmonizál a sárgával illetve a natúr kiegészítőkkel.

Kék:

Nyugtató hatással bír, csökkenti az emberben felgyülemlett stresszt. Étvágycsökkentő hatása van, ezért az étkezőben ne alkalmazzuk. Királyi szín, a kék kényelmet, békességet, nyugalmat és vidámságot hoz az életünkbe.

Alvásproblémákra is kitűnően használható, próbáljuk meg, hogy kék ágyneműben alszunk! A kék a fehérrel kombinálva csodálatos hatást eredményez!

Zöld:

A zöld az élet színe (fű- virág-lombkorona), reprezentálja a frissességet, a biztonságot és a nyugalmat. A zöld egy olyan hangulatot, légkört teremt, amely nyugodt és pihentető. Kiegyensúlyozottság színe, ám önmagában unalmas, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő színnel kombináljuk például a sárgával! A zöld a kékkel viszont rideg hatást kelt.

Sárga:

Jobb kedvre derít, hiszen ez a vidámság színe, és Segíti a gondolkodást! Krémszínű kárpitokkal, és világos fabútorokkal mutat igazán!

Narancssárga:

A boldogság színe, életvidámságot sugároz. A terrakkota a legkedveltebb árnyalata, mely mediterrán hangulatot idéz. A narancssárga fal csodálatosan kiemeli az elé helyezett fehér bútorokat, de a legjobb hatást a kovácsoltvas bútorokkal alkotja meg.

Piros:

A piros egy nagyon érzelmes, gazdag szín, felgyorsítja az ember belső folyamatait, növeli a légzésszámot, és emeli a vérnyomást. Melegséget áraszt, de fojtogató is lehet. A vörös alkalmazásával hatásos “színhangsúlyokat” helyezhetünk el a térben (függöny, terítő stb.).

 

Használja ezeket a színeket, Ön is bőrbútorának kiválasztásakor, nappalijának megtervezésekor!

By | 2018-02-17T16:20:20+00:00 szeptember 16th, 2013|Tippek, trükkök, praktikák|