7 feng-shui tipp a nappali berendezésére

//7 feng-shui tipp a nappali berendezésére

7 feng-shui tipp a nappali berendezésére

A nappalinak egyszerre többféle igényt kell kielégítenie, hiszen ez a család találkozási pontja, íme, néhány jó tanács a nappali berendezéséhez:

1. A nappalid lehetőleg legyen szellős, levegős elrendezésű, kerüld a zsúfoltságot! Ha kisebb a tér, akkor világos színeket válassz! A nappali tágasságát, szellősségét nagymértékben meghatározza, a megfelelő ülőgarnitúra kiválasztása. Amennyiben nem vesszük figyelembe az ergonómiai szabályokat, és nem hagyunk elegendő közlekedő sávot a bútorok között, úgy könnyen lehet, hogy nappali helyett bútor-raktárat alakítunk ki magunknak.

2. Az ülőgarnitúrát úgy kell helyezni a falhoz, hogy hívogató legyen, mint egy madár kiterjesztett szárnya és innen rálássunk az ajtóra és az ablakra is!

1398_uj-nappali-d0000D658ac0c41b8664d3.A sötét, nyirkos, bútorokkal zsúfolt nappali búskomorrá tesz. Ilyen helyen nehéz feltöltődni, pihenni. Ha nem elég világos a nappalid fényekkel, vidám színekkel segíthetsz a kedvező hatás elérésében.

4. Az ablakok és ajtók helyzetét vedd figyelembe a bútorok elhelyezésénél! -Az ajtóval szemközti ablakon távozik a Qi, nem jut el a nappali minden részébe. Ha itt helyezed el az ülőgarnitúrát, kellemetlenül érezheted magad. Beszélgetésnél az arcod is árnyékban lesz, ami kommunikációs szempontból nem előnyös. -Túl gyorsan halad a Qi akkor is, ha hosszú, egyenes folyosón keresztül jut a nappaliba. Nem előnyös, ha szembe ülsz, vagy fekszel az ajtóval!

nappalinyito5. Fontos, hogy ne legyen szék, fotel az ajtónak háttal!

6. Ne mutasson éles tárgy az ülőhelyek irányába! Ilyen lehet a fal, oszlop, gerendák vagy a bútorok éles sarkai. A fotelek, székek elhelyezésénél ezt is vedd figyelembe!

7.Ne legyenek törött tárgyak, szárított virágok a nappaliban, mert rossz energiákat vonzanak, viszont képekkel, dísztárgyakkal egyensúlyt lehet teremteni.

Használja ezeket a tippeket Ön is bőrülőgarnitúrája elhelyezésénél!

By | 2018-02-17T10:22:36+00:00 szeptember 16th, 2013|Tippek, trükkök, praktikák|