2013 Lakberendezési trendjei

//2013 Lakberendezési trendjei

2013 Lakberendezési trendjei

Állatminták, Botanikus minták

Már rég óta nem tudunk megszabadulni az állatmintáktól, és nem volt ez másként 2013-ban sem. A leopárd, tigris, zebra, pillangó minták igazán szépen mutatnak a modern, klasszikus és mediterrán otthonokban egyaránt, persze csak mértékkel. Válasszuk ki a kedvencünket és csak azt használjuk a párnákon, függönyökön vagy kiegészítőkön. Vigyázzunk, ne zsúfoljuk tele a szobát vele.

 3D Tapéta

Minden évnek megvan a maga slágere, nincs ez másképp a tapétáknál sem. A 2013-as évben két meghatározó tapéta trend figyelhető meg: egyrészt a különleges textúrájú tapéták, másrészt a 3D tapéták. Ezek előzményeként már évekkel ezelőtt megjelentek a geometrikus mintájú tapéták, amelyek némelyike 3D hatású volt, de mostanában egyre több olyat is találni, amelyik mintájával valóban kilép a fal síkjából. Az egyedi textúra segít eltűntetni a fal egyenetlenségeit és jól hangszigetel. A háromdimenziós tapéta tökéletes megoldás, ha szeretnék egy feltűnő pontot a szobában. A kiszínezhető, elolvasható, mágnes vagy éppen árnyjátékokkal játszó tapétákat sem könnyű megunni.

Fa

A fa sosem megy ki a divatból, előtérbe kerül egyrészt környezettudatosságunk révén, másrészt a természetességet hivatott képviselni a lakásban. Egy olyan természetes anyag, mely könnyen beszerezhető, jól alakítható, rugalmas, állati- és növényi nedvekkel és levekkel kiválóan színezhető és bizonyos feltételek mellett még időt álló is. A fának több mint 10.000 felhasználási célja, módja és területe ismert, melyek számtalan megoldást kínálnak, amit a napi életünkben mindannyian használunk. Mindegy, hogy új vagy újrahasznosított, a fa berendezési tárgyak karaktert adnak a szobának.

Arany

2013-ban ismét fénykorát éli az arany, mely a napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás és a dicsőség jelképe. Az arany kiegészítők a luxus megjelenést erősítik, de túl nagy adagban elveszti hatását. Az arany levelekkel díszített bútorok visszanyúlnak az antik francia dekorhoz, igazi csillogást kölcsönöznek a szobának.

arany
By | 2018-02-17T16:39:28+00:00 szeptember 21st, 2013|Tippek, trükkök, praktikák|